So, you want to be a Mat Abu, too? Well, then, your ABU template awaits you

Posted on October 8, 2012

11


“Hey that’s an idea Harris! How about making templates for us to follow in Mat Abu’s style? I will make my own, but better if you can make a couple hundred and those interested can send you payment per piece. Paint better and faster than gum paste… sticky, messy and cumbersome” – comment by WorkAtHomeDad to the “UMNO’s worst nightmare just rode into town” post.

Mat Abu saw WorkAtHomeDad’s comment and emailed me to say he, too, thought that it was an excellent suggestion and that if the ABU secretariat could look into making such templates available for sale, he would send me a few designs and when they were done, he wanted to buy at least 10 pieces of the templates.

Now with so much enthusiasm from so many of you, we at the secretariat just could not ignore this suggestion.

So we got down to work, trying to source someone who could manufacture this for us.

Finally, got one.

Then turned to Mat Abu for his designs.

He sent two, and we picked one.

And now, we present to you, for your ABUing pleasure, your ABU template.

ABU TEMPLATE

Made of super light cardboard.

Fairly durable.

Easy to handle, and easy to store.

We’ve ordered 1,000 pieces.

100 went out to the Solidariti Anak Muda Malaysia state leaders yesterday.

And arrangements were made for Mat Abu to receive 10.

Because we had to order the block to cut the templates, this first batch of 1,000 templates will cost slightly more than subsequent batches, if we do re-order.

Each cost RM3, and that’s all it will cost you for one, if you make your own arrangements to collect them from the secretariat.

If you want it posted to you, the secretariat will make arrangements for you, but there will be the added cost of the especially large envelope needed and the postage, which might add up to another RM2.50, for anywhere in Malaysia. We’ll confirm the exact packing and postage charges later for you.

If you’d like to place your orders, or arrange to come by the office to pick up your template, drop us an email at abumerchandise@gmail.com and someone will revert back to you as soon as we can.

Meanwhile, I could not think of anyone better than the man himself to share some tips with those of you who are planning to go out with your template to leave your ABU trademark. Yes, over to Mat Abu.

__________________________________________

BangHaris, sebulan tak buat kerja branding ABU sebab sibuk kerja di ofis, lah

Tapi hari tu, bila terima emel bang kata templet ABU dah siap, ha, tak sabar nak sambung balik kerja ABU, bang.

Templet ni best lah bang. Ringan dan mudah untuk lone ranger macam saya untuk handle.

Lebih berkesan berbanding sticker ABU, bang. Ini, mat UMNO tak boleh cabutkan. Hehehehe.

Ok, saya nak kongsi pengalaman dengan abang2, kakak2 dan adik2 yang bakal nak buat macam Mat buat kerja branding ABU di tempat masing2.

Kalau buat kerja lone ranger macam Mat, saya cadangkan untuk letak sedikit blu-tac kat sudut template untuk di lekat dekat tempat yang nak buat branding. Ini supaya kedua2 tangan free untuk buat kerja lain. Kalau blu-tac takde, pakai double-sided tape pun boleh tapi saya lebih suka blu-tac sebab mudah nak cabut dari dinding dan daya melekat dia tahan lebih lama. Ah, tapi kalau buat kerja dengan geng beramai2, ah tak payahlah blu-tac atau tape. Seorang pegang templet dan seorang spray.

Dah letak sikit blu-tac atau double sided tape kat sudut di belakang templet, mudah dilekat kat tempat yang nak buat branding

Bila nak spray cat pegang tin lebih kurang 6 inci jauh dan terus spray. Elok pakai sarung tangan dan face mask. Kalau nak buat cepat2 terus cabut, buat satu colour je. Dan kalau dah reki tempat tu dan rasa boleh buat hanya dua atau tiga tempat, jangan tamak. Buat dan cabut.

Kalau nak main dua colour, spray colour yang cerah dulu, gelap kemudian

Cun, kan?

Ha, Mat dah pun pakai templet in buat branding ABU. Tak tau, lah, Mat sayang sangat Federal Highway. Ni sekali lagi buat kat Federal Highway. Kalau besok lalu highway tu menuju ke PJ dari KL, perhatikan benteng belah kiri sebaik saja lalu Kampung Kerinci.

Kali ni Mat tak sempat nak ambil gambar terpaksa minta jasa baik bang Haris untuk ambil gambar, jadi kalau gambar tak bermutu bagus, tahulah kamu semua siapa punya kerja tu. Heeheehee.

Jangan marah, ya bang. Bergurau je